خاصیت مفید پسته را خوب تر بشناسیم

خاصیت مفید پسته را خوب تر بشناسیم
یکی از سالمترین موادغذایی پسته می‌باشد . پسته در رژیم غذایی ایرانیان به ویژه در روز ها عید باستانی رده ویژه ای داراست . بد نیست بدانید شهرستان رفسنجان در کرمان راءس دارای اهمیت ایجاد پسته کشور ایران هست . مصرف روزمره پسته میتواند تن را از بیماری های گوارشی , اختلالات ایمنی و …مصون نگه داراست . همینطور پسته موجب تندرست قلب , کاهش وزن , تهیه و تنظیم قند خون و موجب تقویت بصیرت می شود . در‌این مقاله در نیک صالحی همگی چیز در رابطه پسته را برایتان جمع آوری نموده ایم .

تمامی چیز در رابطه پسته
خشکبار منابع قابل قبولی برای تامین مواد پرخاصیت از جمله پروتیین ها و ویتامین ها و مواد معدنی لا به لا زم برای محافظت تندرست تن می‌باشند . میان خشکبار پسته از اهمیت خاصی برخوردار‌است چون نقش مهمی در رژیم غذایی آدم بازی می نماید . پسته اگر چه میوه کوچکی است ولی قیمت غذایی آن شایان توجه است .

تاریخچه پسته
پسته میوه خوشمزه ای است که امروزه در نقاط متفاوت دنیا کشت می شده و طرفداران فراوانی داراست البته خاستگاه اول این میوه کشور‌ایران بوده و بعد به کشورهای متفاوت رویکرد یافته است . فعلا پسته یکی اقلا م دارای اهمیت صادرات غیرنفتی کشور‌ایران را تشکیل میدهد ولی سوابق صادرات آن به بیش تر از دو هزار و پانصد سال پیش در حین امپراطوری هخامنشیان میرسد .

در آن زمان درخت پسته ماشین و وحشی بود و تنها در نقاط خاصی از جمهوری اسلامی ایران مانند خراسان مدرن وجود داشت . در مقاله تمامی چیز در رابطه پسته بدانید امروزه پسته بعداز گلیم بافت یک کدام از مهم‌ترین اقلام صادرات غیرنفتی را تشکیل میدهد . اکنون ۵۵ درصد ساخت و ۶۰ درصد صادرات پسته در اختیار جمهوری اسلامی ایران است و درآمد ارزی نتایج از صادرات پسته به بیشتراز ۴۰۰ میلیون دلا ر در سال می‌رسد .

کلیه چیز در رابطه پسته
پسته
گیاه شناسی پسته
پسته گیاهی دو اساس است که طول آن به حدود ۵ متر می‌رسد و گل های نر و ماده آن به صورت منقطع روی درخت ظواهر می شود .

گل های نر این گیاه فاقد گلبرگ است و گل آذین آن به صورت خوشه ای مرکب بر روی شاخه های یکساله می‌روید . هر خوشه گل دارنده یکصد تا تعدادی صد عدد گل منفرد است . برگ درخت پسته از ۲ – ۳ برگچه نوک تیز با یک برگچه انتهایی به رنگ سبز روشن تشکیل‌شده شده‌است . درخت پسته از ۹ – ۷ سالگی به توشه می نشیند و قادر است دمای ۴۵ رتبه بالا ی صفر و ۲۵ جايگاه زیرصفر را تحمل نماید .

این گیاه در قبال بی آبی و بی آبی هم مقاوم است . از دربین انواع متعدد پسته فقط انواع پسته اهلی , چاتلا نقوش , گلخونک و بنه در کشور‌ایران ساخت می شود و بخشها مهم کشت پسته در دامغان , کرمان , آذربایجان , قزوین , اردستان و رفسنجان متمرکز است .

خاصیت مغز پسته
مغز پسته از حیث طب دیر باز کشور‌ایران دارنده درختان گرم و کم آب است .

میزان مضاعف آهن مو جود در مغز پسته و توان تن برای جذب بالا ی آن منجر شده که پسته تحت عنوان درمانی برای کم خونی فقر آهن معرفی شود . ضمنا پسته دربردارنده کمی پروتئین گیاهی , اسیدهای چرب لازم , فیبر , روی , کلسیم , فسفر و ویتامین ئ می‌باشد که همه» این مواد برای سلا متی موءثر هست .

خاصیت روغن پسته
در مقاله همگی چیز در رابطه پسته بدانید از عصاره مغز پسته , روغن زلا ل و زردرنگ رنگی به دست می‌آید که خاصیت غذایی و درمانی داراست اسیدهای چرب تشکیل دهنده این روغن به ترتیب عبارتند از : اسیداولئیک ( اسید چرب امگا–۹ ) , اسید لینولئیک ( اسید چرب امگا–۶ ) , اسید پالمیتیک , اسید استئاریک و اسید لینولنیک ( اسید چرب امگا –۳ ) . اسیدهای چرب امگا –۳ سبب ساز کاهش خطر پیدایش یورش های قلبی می‌شوند و به همراه اسیدهای چرب امگا–۶ سیستم ایمنی را تقویت کرده و ایکوزانوئیدها را ساخت می نمایند . ایکوزانوئیدها ترکیبات شبه هورمونی میباشند که مشتمل بر پروستاگلندین ها , ترومبوکسان ها , پروستاسیکلین ها و لوکوترین ها میباشند . ایکوزانوئیدها در تجمع پلا کتی , انقباض عروقی , برخورد های آلرژیک و ایمونولوژیک و حال ت التهابی نقش دارا‌هستند .

مضرات پسته
چربی بسیار مغز پسته می‌تواند معده را سنگین وزن نماید . افرادی که معده ضعیف دارا‌هستند نباید در مصرف آن زیاده روی نمایند .

مغز پسته درختان گرم و کم آب دارااست و تناول کردن مضاعف آن سبب پیدایش کهیر و جوش می شود برای رفع گرمی بایستی بقیه غذاهایی که درختان سرد دارا‌هستند همراه پسته استفاده شود .

مواد مفید پسته
در مورد کلیه چیز در رابطه پسته بدانید مغز پسته دربردارنده مقادیری ویتامین A , آهن , اسیدهای چرب غیراشباع , ویتامین E , ویتامین B6 , B1 , B2 , پتاسیم , پروتیین , روی , سلنیوم , فسفر , فولا ت , فیتواسترول , کلسیم , مس و فیبر است .

ویتامینA جانور در پسته به بصیرت در ظلمات یاری کرده و محرک رویش سلول ها و بافت های تن است .

آهن جانور در پسته برای انتقال اکسیژن به سلول ها از روش تشکیل هموگلوبین در گلبول های قرمز رنگ نقش دارای اهمیت داراست .

همینطور بخوانید : خواص های درمانی پسته جدید برای سالم بدن!
اسیدهای چرب تک غیراشباعی مو جود در پسته منجر کاهش کلسترول بد ( LDL ) و کاهش ابتلا به امراض قلبی می شود . مطالعات نشان داده اشخاصی که به صورت منظم ( هفته ای یک توشه ) از خشکبار همانند پسته استعمال کرده اند ۲۵ درصد کمتر از دیگر سایرافراد به بیماری های قلبی دچار میگردند .

ویتامین E پسته سبب ساز محافظت سلا مت و ترمیم بافت ها شده و تحت عنوان یک ماده آنتی اکسیدان بازدارنده از پیدایش سرطان ها و بیماری های قلبی می شود .

ویتامین B1 ظیفه امداد به ساخت انرژی از کربوهیدرات ها را در سلول های تن داراست .

ویتامین B6به ساخت پروتیین و ترکیبات شیمیایی حساس تن مانند انسولین , هموگلوبین و آنتی بادی ها امداد می نماید .

پتاسیم جانور در پسته در تهیه مایعات و الکترولیت های تن و پیشرفت در عملکرد اعصاب و روان و عضلا ت موءثر است . پروتیین پسته جایگزین قابل قبولی برای گونه های گوشت ها و حبوبات است ( البته ولی بدین معنا نیست که به صورت کلی می‌تواند جایگزین آنان شود ) .

عنصرها جانور در پسته
عنصر روی هم برای رویش و ترمیم سلول ها و بافت های تن واجب است و در فقدان آن ریزش گیسو , ظرافت ناخن و شکنندگی آن , کوتاهی قد و پاره ای اشتها واقعه می افتد .

سلنیوم ماده معدنی است که در پسته موجود است و به همراه ویتامین ئ تحت عنوان آنتی اکسیدان قدرتمند کار می نماید . فولا ت برای تشکیل و ترمیم سلول ها لابه‌لا زم است و از ناهنجاری های طناب عصبی در دوران جنینی , به دنیاآمدن نوزاد نارس و پیدایش سقط جنین خودداری می نماید .

فیتواسترول ها به صورت بی واسطه با کاهش کلسترول بد ( LDL ) رابطه دارا هستند . مطالعات روی حیوان‌ها نشان داده که‌این مواد خواص ضدسرطانی دارا هستند .

کلسیم هم برای ساخت دندان ها و استخوان ها و کار ماهیچه‌ها و اعصاب و روان لازم است .

مس هم همراه آهن به تشکیل هموگلوبین در گلبول های قرمز‌رنگ امداد می نماید .

فیبر جان دار در پسته سرعت تکان جمع غذایی را در لوله گوارش بسیار کرده و از یبوست پرهیز می نماید . به علا وه فیبر مو جود در پسته آب متعددی جذب کرده و سبب شم سیری می شود . اکثر زمان ها مردمان گمان می نمایند که خشکبار تپل کننده است البته درصورتی که آجیل ها و خشکبار به صورت منطقی و اکانت شده در رژیم غذایی روزمره به کارگیری شوند خیر فقط تپل کننده نبوده , بلکه با فایده هم خواهد بود .

آفلا توکسین

در مورد تمامی چیز در رابطه پسته بدانید پسته آفت های زیادی دارااست که مهمترین آنها کثیف شدن به کپک آسپرژیلوس است که سم خطرناکی به اسم آفلا توکسین ایجاد می نماید و این سم سرطان زاست . در بعضا حالت قبلی از وصال میوه پوست روی آن همراه پوست استخوانی گشوده می شود . اینگونه پسته ها رنگ زرد خندان نامیده میگردند .

دیدگاهتان را بنویسید